كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى
كافيه برقوقة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه

اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه

مُساهمة من طرف rerey الخميس مارس 10, 2011 12:24 pm



طريقة عمل الكنتاكي بالصور

عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه Dagag_kentakee070508p
طريقة عمل دجاج الكنتاكي
[center]
[size=12]ال[size=29][center]مقادير

أفخاذ دجاج
مياه غازية
بيكربونات الصودا
سكر

مقادير الخلطة
3 أو أربعة بيضات على حسب
ملح
فلفل أحمر حار ناعم حسب الرغبة لكي يعطي نكهة ولون ذهبي أثناء القلي
طحين
خبر مطحون

الطريقة

أولا
نضع الدجاج في حله ونسكب فوقه المياه الغازية وبيكربونات الصواد وقليل من
السكر ونتكرها لليوم الثاني ( هذه الخلطة السرية للدجاج الكنتاكي

ملاحظة
( وضع المياه الغازية في الدجاج لا كي لا يأخذ وقت في القلي في الزيت فقط
خمس دقائق وستلاحظين أن الدجاج بدأ من الخارج يتفتح أو يتفتفت تخرج منه
مثل الشعيرات )


بعد
إخراج الدجاج من المياه نضعه في الطحين ونضغط عليه ثم نقوم بوضعه في خلطة
( البيض والفلفل والملح ) ثم نضعه في الخبر المطحون ونضغط عليه قليلا.



نضع
الدجاج في زيت عميق لمدة خمس دقائق أو 6 دقائق ستلاحظين أن الدجاج استوى
من الداخل والخارج وذلك بفضل المياه الغازية التي تم وضعها في الدجاج.




الطريقة الثانية



1/تتبلين افخاذ الدجاج باي تتيبله تعجبك وتخلينها اقل شي 3 ساعات
2/تقلبينها بقشطه بعدين كورن فليكس بس تكسرينه شوي (مجرووووووووش)
3/تضعينها داخل الفرن الى ان تنضج
وبالعااااااافيه


الطريقة الثالثة




المقادير:
1- دجاجة مقطعة 8 قطع .
2- دقيق .
3- بقسماط .
4- بيض .
5- بهارات .
6- ملح .
7- زيت للقلي .

الطريقة:
1- تغسل الدجاجة وتقطع 8 قطع .
2- يخلط الدقيق مع البهارات والملح .
3- يضرب البيض مع قليل من الملح و الفلفل الاسود .
4- يغطي الدجاج بالطحين ثم بالبيض ثم بالقسماط و يوضع في صينية .
5- يعمل الباقي نفس الطريقة حتى تنتهي من المقدار .
6- ادخلي الصينية الفريزر لمدة 10-15 دقيقة .
7- في هذه الاثناء سخني الزيت الغزير في مقلاة .
8- اخرجي الدجاج من الفريزر على المقلاة .
9- اقلي حتى يشقر لونة .

قدميها مع البطاطس المقلية.
اذا رغبتي في عمل البطاطس
قطعيها مثل الشبس ضعيها في ماء مالح بحيث يغمرها لمدة نصف ساعة ثم تقلي.



[/size]
وبالهناوالشفا

عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه 77206
[/center]
[/size]
[/center]
rerey
rerey
عضو نشيط هسة
عضو نشيط هسة

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 126

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 35


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه

مُساهمة من طرف rerey الخميس مارس 10, 2011 12:28 pm

المكونات
1-فراخ او اوراك (فراخ بيضه)
2-قرفة مطحونه
3-شطه مطحونه
4-ملح
5-فلفل اسود مطحون
6-مياة مثلج
7-مياة عاديه من الحنفيه
8-فيجيتار او بقسماط مطحون
9-معلقة نشأ
10-معلقتين دقيق
11-مقدار ارز
12-معلقتين سكر

الطريقة


اولا الفراخ
انا بجيب الفراخ البيضه بيجب من المحل اوراك او ممكن تجيبى فرخة كامله براحتك
1\بتقعطى الفرخة
2\بتسلقى الاوراك فى ماء بتحطى على المياه (قرفة-شطه- فلفل اسود- وملح)حسب المذاق
3\بتفضل حوالى ساعة او اقل
4\لما تستوى الاوراك تنشليها من الشوربه وتحطيها فى المياه الى من الحنفيه
5\تنشيلها من المياء وتحطيها فى الماء المثلج
6\تكونى محطرة الخلطة (الفيجيتار او البقسماط المطحون+معلقة النشأ+معلقتين
الدقيق) ولما تنشلى الاوراك من الماء المثلج تحطيها فى الخلطة
7\ ترجعى تانى تحطيها فى الماء المثلج
8\ترجعى تانى تحطيها فى الخلطه
9\بعد كدة تحمريه فى الزيت
وبالهنا يارب

اما بقى الارز الريزو وده بينعمل مع الفراخ دى طبعا
1-بتحرقى السكر فى حله على النار لازم يتحرق
2-بتحطى الرز المغسول
3-بتقلبى الرز مع السكر المحروق
4-بتسقى الرز الشوربه الى طلعت من الفرخة الىعليها القرفة والشطه والفلفل الاسود
5-تظبطى الملح
وبالف هنا يارب
rerey
rerey
عضو نشيط هسة
عضو نشيط هسة

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 126

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 35


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه

مُساهمة من طرف rerey الخميس مارس 10, 2011 12:30 pm

طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة
المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى

الطريقة:

اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات +الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء

وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه واضع بردو عليه ملح وفلفل


تجيبى
الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض واخيرا
تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة )


وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية
rerey
rerey
عضو نشيط هسة
عضو نشيط هسة

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 126

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 35


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: عمل الفراخ الكنتاكى ب اكتر من طريقه

مُساهمة من طرف rerey الخميس مارس 10, 2011 12:31 pm

صدور بانية او( صدور بالعظم ) حسب الرغبة
ملح - بهارات - شطة
دقيق - بيض - كورن فليكس هذا يوجد بالاسواق جاهز

الطريقة

يخلط البهارات والتوابل بالدقيق والشطة

تكسر وحدات الكورن فليكس الصغيرة الى نصفين ولكن احذرى ان تضعية فى الكبة ويطحن مثل

البقسمان فالهدف من الكون فليكس ان يكون وحدات كبيرة نسبيا عن البقسمان

تغطى الفراخ بالدقيق المخلوط بالملح والبهارات والشطة

ثم تغمس فى البيض وتغطى بالكورن فليكس ثم تقلى فى زيت غزير وساخن جداا

وتذوقوا احلى كنتاكى
rerey
rerey
عضو نشيط هسة
عضو نشيط هسة

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 126

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 35


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى