كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
المقادير:
1/2 كيلو كبدة (جاموسي)
4 ثمرات فلفل أخضر رومي متوسطة
6 فصوص ثوم كبيرة
م ك زيت ذرة
ملح وفلفل وبهارات
عصير بصل + عصير ليمونة + قليل من الخل
----0000000000000:
التحضير: 1- تقطع الكبدة مكعبات صغيرة.
2- يقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة.
3- يقطع الثوم شرائح صفيرة.
4- تتبل الكبدة في عصير البصل والليمون والخل لساعة تقريبا ثم تصفى.
----00000000000000000000000
1- يوضع الزيت في الحلة على النار حتى يسخن تماما.
2- يضاف الكبدة وتقلب جيدا حتى تتحول للون الغامق ثم تقلل النار من تحتها.
3- تخرج الكبدة ماء منها وعندما تبدأ في تشربه يوضع الفلفل والثوم والملح
والفلفل الأسود وتقلب قليلا ثم يطفأ عليها بشرط عدم نشفان الماء كليا،
وتقدم ساخنة.
وبالهنا والشفا
طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى بالصور
reem- المشرف العام
- الابراج :
عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35
رد: كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
ريقة عمل الكبدة بالصلصة بالصور
الكبدة بالصلصة
المقادير :
نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح
ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2 كوب عصير طماطم
كوب بصل مفروم
4ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى شرائح
توابل ـزيت ذرة
طريقة التحضير : -
تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل والليمون وتترك
يقدح الزيت وتشوح الكبدة وترفع من على النار
يشوح البصل والثوم ويضاف الخل والفلفل والطماطم وتترك لتسبيك
تضاف الكبدة وقليل من الماء وتغطى حتى تنضج
تغرف وتقدم مع الارز والبطاطس المحمره وبالهنا
الكبدة بالصلصة
المقادير :
نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح
ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2 كوب عصير طماطم
كوب بصل مفروم
4ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى شرائح
توابل ـزيت ذرة
طريقة التحضير : -
تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل والليمون وتترك
يقدح الزيت وتشوح الكبدة وترفع من على النار
يشوح البصل والثوم ويضاف الخل والفلفل والطماطم وتترك لتسبيك
تضاف الكبدة وقليل من الماء وتغطى حتى تنضج
تغرف وتقدم مع الارز والبطاطس المحمره وبالهنا
reem- المشرف العام
- الابراج :
عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35
رد: كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
يقة عمل الكبدة المشوية بالصور
مقادير:
8 شرائح كبدة ضأن أو بقري
بصلتان مقطعة بشكل ناعم
ملعقة كبيرة من صلصة الطماطم
ربع كوب من عصير الليمون
كمون وجوزة الطيب وبهارات وملح وفلفل
طريقة التحضير:
يغسل لحم الكبد جيدا ويخلط البصل المقطع مع عصير الليمون ويفرك المزيج بشرائح الكبد.
توضع الكبد في وعاء متوسط ويضاف الملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب
والكمون وزيت الزيتون وصلصة الطماطم، ثم يغطى الإناء ويترك في التتبيل
لمدة ساعتين أو أكثر.
تسخن الشواية إلى درجة حرارة مرتفعة، ثم توضع شرائح الكبد وتشوى على الجانبين حتى تنضج.
تقدم طبق مفروش بالبقدونس إلى جانب طبق من السلطة الخضراء.
مقادير:
8 شرائح كبدة ضأن أو بقري
بصلتان مقطعة بشكل ناعم
ملعقة كبيرة من صلصة الطماطم
ربع كوب من عصير الليمون
كمون وجوزة الطيب وبهارات وملح وفلفل
طريقة التحضير:
يغسل لحم الكبد جيدا ويخلط البصل المقطع مع عصير الليمون ويفرك المزيج بشرائح الكبد.
توضع الكبد في وعاء متوسط ويضاف الملح والفلفل والبهارات وجوزة الطيب
والكمون وزيت الزيتون وصلصة الطماطم، ثم يغطى الإناء ويترك في التتبيل
لمدة ساعتين أو أكثر.
تسخن الشواية إلى درجة حرارة مرتفعة، ثم توضع شرائح الكبد وتشوى على الجانبين حتى تنضج.
تقدم طبق مفروش بالبقدونس إلى جانب طبق من السلطة الخضراء.
reem- المشرف العام
- الابراج :
عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35
رد: كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
الكبدة بالفرن
المقادير:
كيلو كبدة
حزمة بقدونس
6 فصوص ثوم
حبة فلفل أخضر كبير (رومي)
حبة فلفل أحضر حار
عصير ليمونتين
كوب ماء
ملح + بهار حسب الرغبة
----------------------------------
الطريقة:
تغسل الكبدة وتوضع في مصفاة حتى يتصفى منها الماء
تقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم وتوضع في صينية الفرن
توضع فوقها باقي المقادير مفرومة (البقدونس، الثوم،الفلفل الحار والفلفل الرومي)
يرش عليها الملح والبهار
تغطى بكوب الماء وعصير الليمون
توضع بالفرن إلى أن تنضج تماماً
المقادير:
كيلو كبدة
حزمة بقدونس
6 فصوص ثوم
حبة فلفل أخضر كبير (رومي)
حبة فلفل أحضر حار
عصير ليمونتين
كوب ماء
ملح + بهار حسب الرغبة
----------------------------------
الطريقة:
تغسل الكبدة وتوضع في مصفاة حتى يتصفى منها الماء
تقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم وتوضع في صينية الفرن
توضع فوقها باقي المقادير مفرومة (البقدونس، الثوم،الفلفل الحار والفلفل الرومي)
يرش عليها الملح والبهار
تغطى بكوب الماء وعصير الليمون
توضع بالفرن إلى أن تنضج تماماً
reem- المشرف العام
- الابراج :
عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35
رد: كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
لمكونات
كبده
فلفل رومى
فلفل حار
بصله دوائر وقطع
ثوم شرائح
جزر مبشور
بشر ليمون
عصير ليمونه
دبس رمان
ملح
فلفل
ماء
زيت
زبده
الطريقه
نضع الزبده ثم الزيت على النار
وبعدين نحط الكبده نقليها
نضيف البصل والتوم
ونسيبهم شويه
وبعدي نضيف باقى المكونات الجافه
نضيف الماء والملح والفلفل
وبعدي دبس الرومان
ونقلب كويس ونغطي ونسيبها حوالى تلت ساعه على النار
وبالهنا والشفا
الشكل النهائى
كبده
فلفل رومى
فلفل حار
بصله دوائر وقطع
ثوم شرائح
جزر مبشور
بشر ليمون
عصير ليمونه
دبس رمان
ملح
فلفل
ماء
زيت
زبده
الطريقه
نضع الزبده ثم الزيت على النار
وبعدين نحط الكبده نقليها
نضيف البصل والتوم
ونسيبهم شويه
وبعدي نضيف باقى المكونات الجافه
نضيف الماء والملح والفلفل
وبعدي دبس الرومان
ونقلب كويس ونغطي ونسيبها حوالى تلت ساعه على النار
وبالهنا والشفا
الشكل النهائى
reem- المشرف العام
- الابراج :
عدد المساهمات : 410
تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35
رد: كيف تطهين الكبده ب اكتر من مزاق
شوفتى حظك بأة يا حركات انا مبحبش غير كبدة الفراخ
من كل تنينى لموضوعك
بس والله الواحد جاع
من كل تنينى لموضوعك
بس والله الواحد جاع
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى