طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
بسم الله الرحمن
الرحيم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[size=16]أولاً
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر عادي
ملعقتين
شاي فانيليا
كوب وربع
دقيق
ملعقتين بيكينج
باودر
للتزيين شوكولاتة
كاكاو
كريم
شانتيه
مربي
جوز هند
مبشور
كوب عصير برتقال أو أي عصير
آخر
الطريقة :
يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب
الكهربائي
تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب
)
بعد ذلك
ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر
ويتم
التحريك بواسطة ملعقة خشبية
ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة
الإنجليزية
بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع
الدقيق
الخليط في القالب
ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة
حرارة
180
وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين
دقيقة
بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري
حتي يبدأ
لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني
بعدها
يمكنك اختبارها بواسطة السكين
وتترك حتي تبرد
يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع
الكريمة المخفوقة (وأنا استعملت الكريمة المخفوقة للحشو فقط أما الكريم شانتيه
فاستعملته فقط للزينة الخارجية )
مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من
الخارج بكريم الشانتيه الأبيض
واستعملت ماكينة تذويب الشوكولاته لعمل الحروف ودوائر
صغيرة علي أطراف الكيكة علي شكل حبة القهوة بواسطة قوالب ماكينة
الشوكولاته
وبالهناء والشفاء
والآن الصور [/size]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرحيم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[size=16]أولاً
المقادير :
6 بيضات
كوب سكر عادي
ملعقتين
شاي فانيليا
كوب وربع
دقيق
ملعقتين بيكينج
باودر
للتزيين شوكولاتة
كاكاو
كريم
شانتيه
مربي
جوز هند
مبشور
كوب عصير برتقال أو أي عصير
آخر
الطريقة :
يخلط البيض والسكر والفانيليا في المضرب
الكهربائي
تستمر في الخفق حتي يصبح الخليط مثل الكريمة(بعدها يوقف استعمال المضرب
)
بعد ذلك
ينخل الدقيق والبيكينج باودر ويضاف بالتدريج لخليط البيض والسكر
ويتم
التحريك بواسطة ملعقة خشبية
ونحرك الخليط علي شكل رقم ثمانية باللغة
الإنجليزية
بعد أن يمتزج الخليط جيداً يدهن القالب بالزيت أو الزبدة مع
الدقيق
الخليط في القالب
ثم يدخل الفرن الذي تم تجهيزه وتسخينه مسبقاً إلي درجة
حرارة
180
وعند وضع الكيكة يتم إشعال الفرن من الأسفل فقط حتي مرور عشرين
دقيقة
بدون فتح الفرن حتي مرور عشرين دقيقة أخري
حتي يبدأ
لون الكيكة في الاحمرار وتصبح أقرب إلي اللون الذهبي أو البني
بعدها
يمكنك اختبارها بواسطة السكين
وتترك حتي تبرد
يسقي كل جزء بواسطة العصير ثم توضع
الكريمة المخفوقة (وأنا استعملت الكريمة المخفوقة للحشو فقط أما الكريم شانتيه
فاستعملته فقط للزينة الخارجية )
مربي الفراولة ويوضع الجزءان فوق بعضهما وتغطي من
الخارج بكريم الشانتيه الأبيض
واستعملت ماكينة تذويب الشوكولاته لعمل الحروف ودوائر
صغيرة علي أطراف الكيكة علي شكل حبة القهوة بواسطة قوالب ماكينة
الشوكولاته
وبالهناء والشفاء
والآن الصور [/size]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
bosycat- برقوقة جديدة
- الابراج :
عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير..
10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره
منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على
الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية
السكر..السر الاول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ده شكل الصفار بعد الخفق..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على
حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم
اسراره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا
توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و
بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها
حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و بعدين ابدأ في التزيين...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته
السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من
بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم
فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك
نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت
مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ
و التفاخ و الفراوله..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير..
10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره
منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على
الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقة
اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية
السكر..السر الاول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ده شكل الصفار بعد الخفق..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على
حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم
اسراره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا
توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و
بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها
حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و بعدين ابدأ في التزيين...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته
السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من
بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم
فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك
نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت
مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ
و التفاخ و الفراوله..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
bosycat- برقوقة جديدة
- الابراج :
عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
تعالواااااا اقوالكم ازاى نعمل كريمه تزيين
التورته ب اكتر من نوع
يارب افيدكم ويعجبكم الطريقه
التورته ب اكتر من نوع
يارب افيدكم ويعجبكم الطريقه
اولا الكريمة
البيضاء
البيضاء
المقادير
1كوب زبد
ثلاث ارباع ك سكر ناعم بودر
صفار بيضة +
فانيليا
الطريقة
يضرب الزبد مع السكر حتي يبيض لونه ويصبح هش جدا
ثم يضاف صفار البيض و الفانيليا و نستمر في الخفق حتي يصبح كريمة بيضاء
ثم
ضعيها في الثلاجة لمدة ربع 10 دقائق ثم ابدئي التزيين
ثانيا الكريمة بالبرتقال
تستخدم نفس المقادير و الطريقة السابقة مع استبدال الفانيليا
بملعقة بشر
برتقال ناعم و طعمها بيبقي تحفة
ثالثا كريمة الشيكولاته
تستخدم نفس المقادير
السابقة مع استبدال البرتقال او الفانيليا
ب 4 ملاعق كاكاو
رابعا
الكريم شانتيه
المقادير
1ك كريمة لباني فريش
3 ملاعق كبيرة
سكر ناعم جدا
ربع ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة
توضع الكريمة في
الثلاجة مدة نصف ساعة ثم تخفق جيدا بالمضرب
الكهربائي حتي تتجمد ثم يضاف اليها
السكر و الفانيليا وتضرب بعدها
خفيفا حتي تصيرجاهزة
للتزيين
خامسا
كريمة الشيكولاته 2
المقادير
كوب لبن+ثلث ك كاكاو
نصف ك سكر
بودر
2 ملعقة دقيق
صفار 2 بيضة
ملعقة زبد +
فانيليا
الطريقة
ينخل الدقيق و يضاف اليه الكاكاو و الفانيليا
نحضر اناء ونضع فيه اللبن و يرفع علي النار ثم يضاف اليه الدقيق
و السكر و
يقلب لمدة 5 دقائق
يخفق صفار البيض و يضاف الي خليط اللبن و يستمر في
التقليب
ثم يضاف الزبد و يقلب جميعا
تترك حتي تبرد ثم تستعمل في حشو الجاتوة
و التورتات
ملحوظة هامة
ممكن اضافة كوب لوز ناعم
جدا لكريمة الشيكولاتة بتبقي هايلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
bosycat- برقوقة جديدة
- الابراج :
عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
طريقة عمل تورتة ايس كريم بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
***دي
طريقه عمل تورته الايس كريم بجد جامده اخر حاااااااااااااااااااجه
المقادير
:
1- كيكه اسفنجيه بارده تماما.
2- كوب ونصف ايس كريم الفانيليا.
3-
كوب ونصف ايس كريم فاكهه او شيكولاته حسب الرغبه.
4- 2 كوب كريم شانتيه للتجميل
.
5-فاكهه الموسم .
6-مكسرات مفرومه.
الطريقه :
1-
تقطع الكيكه 3 دوائر بالرض بسكين حاد . ثم يبطن قاع الصنيه بورق المونيوم على ان
يغطي الورق حواف الصنيه ليسهل قلبها .
ثم توضع دوار من الكيك ه الاسفنجيه و
تغطى بالايس كريم .
ثم تغطى بدائره ثانيه من الكيك وتوضع بعد ذلك في الفريزر
الثلاجه.
2- تغطى الدائره الثانيه بالصنف الاخر من الايس كريم وتغطى
بالدائره الثالثه وتعاد الى الفريزر مره اخرى حتى تتجمد تماما .
ثم تقلب
التورته على طبق التقديم وينزع ورق الالمونيوم عنها ويجمل الوجه والحواف بوردات من
الكريم شانتيه .
ثم عند التقديم ترش بالمكسرات وتجمل بالفواكه المشكله ( حسب
الرغبه)
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه :
المقادير :
1- 8 بيضات .
2- كوب ونصف سكر بودره .
3- 2 كوب دقيق وفانيليا .
4- ملعقه صغيره بكنج
بودر .
الطريقه:
1- نشغل الفرن قبل بدء العمل .
2- يضرب البيض مع
السكر مده لاتقل عن ربع ساعه بالمضرب الكهربائي او مضرب العجن حتى يصبح كالقشده ثم
يضاف قليل من الفانيليا .
3- يضاف البنكنج بودر الى الدقيق وينخل.
4- ويضاف
الدقيق النخول الي خليط البيض قليلا قليلا ويحرك اثنا الصب بملعقه حشب الي ان ينتهي
المقدار.
5-يصب الخليط الي الصنيه المدهونه بالزبده واامبطنه بالدقيق .
6-
توضع الصنيه في الفرن لمده 40 دقيقه .
7-تقلب على منخل سلك وتترك حتى تبرد
بعيدا عن تيار الهواء يفضل استخدامها في اليوم التالي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
***دي
طريقه عمل تورته الايس كريم بجد جامده اخر حاااااااااااااااااااجه
المقادير
:
1- كيكه اسفنجيه بارده تماما.
2- كوب ونصف ايس كريم الفانيليا.
3-
كوب ونصف ايس كريم فاكهه او شيكولاته حسب الرغبه.
4- 2 كوب كريم شانتيه للتجميل
.
5-فاكهه الموسم .
6-مكسرات مفرومه.
الطريقه :
1-
تقطع الكيكه 3 دوائر بالرض بسكين حاد . ثم يبطن قاع الصنيه بورق المونيوم على ان
يغطي الورق حواف الصنيه ليسهل قلبها .
ثم توضع دوار من الكيك ه الاسفنجيه و
تغطى بالايس كريم .
ثم تغطى بدائره ثانيه من الكيك وتوضع بعد ذلك في الفريزر
الثلاجه.
2- تغطى الدائره الثانيه بالصنف الاخر من الايس كريم وتغطى
بالدائره الثالثه وتعاد الى الفريزر مره اخرى حتى تتجمد تماما .
ثم تقلب
التورته على طبق التقديم وينزع ورق الالمونيوم عنها ويجمل الوجه والحواف بوردات من
الكريم شانتيه .
ثم عند التقديم ترش بالمكسرات وتجمل بالفواكه المشكله ( حسب
الرغبه)
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه :
المقادير :
1- 8 بيضات .
2- كوب ونصف سكر بودره .
3- 2 كوب دقيق وفانيليا .
4- ملعقه صغيره بكنج
بودر .
الطريقه:
1- نشغل الفرن قبل بدء العمل .
2- يضرب البيض مع
السكر مده لاتقل عن ربع ساعه بالمضرب الكهربائي او مضرب العجن حتى يصبح كالقشده ثم
يضاف قليل من الفانيليا .
3- يضاف البنكنج بودر الى الدقيق وينخل.
4- ويضاف
الدقيق النخول الي خليط البيض قليلا قليلا ويحرك اثنا الصب بملعقه حشب الي ان ينتهي
المقدار.
5-يصب الخليط الي الصنيه المدهونه بالزبده واامبطنه بالدقيق .
6-
توضع الصنيه في الفرن لمده 40 دقيقه .
7-تقلب على منخل سلك وتترك حتى تبرد
بعيدا عن تيار الهواء يفضل استخدامها في اليوم التالي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
bosycat- برقوقة جديدة
- الابراج :
عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 05/02/2011
العمر : 34
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
الله الله الله
ماشاء الله والله حلوين اوووووووى
شوقتينا ياااااابوسى كات
عموما انا ماليش فالمطبخ اوى ولا غاويه
اعمل فى حاجه
بس اختى هى الى بتحب تعمل الحجات دى واكيد
هخليها تظبطنى وتعملى شويه حجات م الى انتى حطهم
هنا هههههههههه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبجد تسلمى لموضوعك الحلو
ده وهنستنى منك المزيد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ماشاء الله والله حلوين اوووووووى
شوقتينا ياااااابوسى كات
عموما انا ماليش فالمطبخ اوى ولا غاويه
اعمل فى حاجه
بس اختى هى الى بتحب تعمل الحجات دى واكيد
هخليها تظبطنى وتعملى شويه حجات م الى انتى حطهم
هنا هههههههههه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبجد تسلمى لموضوعك الحلو
ده وهنستنى منك المزيد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
mena- عضو نشيط هسة
- الابراج :
عدد المساهمات : 33
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 28
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
تسلمى يا قمر
ع الموضوع الحلو ده
كمان شكل التورته حلو كتيرر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ع الموضوع الحلو ده
كمان شكل التورته حلو كتيرر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
rerey- عضو نشيط هسة
- الابراج :
عدد المساهمات : 126
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 35
رد: طريقه عمل التورتات لاعياد الميلاد والمناسبات
الله انا بموت ف الحلويات
شكلها يفتح النفس
مرسى تنين يا حبيبة عمرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شكلها يفتح النفس
مرسى تنين يا حبيبة عمرى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مواضيع مماثلة
» طريقه عمل البيتزا
» طريقه عمل الشكلامه المصريه
» طريقه عمل العزيزيه
» كل عضوة تدخل هنا وتقول ازاى بتسلق الفراخ او اى نوع من الطيوراواللحوم
» طريقه عمل الكريب
» طريقه عمل الشكلامه المصريه
» طريقه عمل العزيزيه
» كل عضوة تدخل هنا وتقول ازاى بتسلق الفراخ او اى نوع من الطيوراواللحوم
» طريقه عمل الكريب
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى