طريقه عمل اللحمه الباردة
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل اللحمه الباردة
طريقة عمل اللحمة الباردة-
طريقة عمل اللحمة الباردة بالصور
المقادير
عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة
)
خيط الجزار ( نطلبه من
عند الجزار برضه )
8 فصوص
ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)
3 معالق كبيرة سمنة
ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان
خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي
خضار تحبي تضيفيه )
الطريقة
نخرم
اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل
التوم بملح و فلفل الأول)
في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل
منكترش من الحبهان
نلف
اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية
و هتدي طعم لذيذ)
بعد لما
نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه
و نحط فيها عرق اللحمة
نبدأ
في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10
دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها
نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس
, يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس
نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و
البهارات
نبص عليها كل شوية
و نقلبها يمين و شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه
تبقا دافيه شوية مش من الحنفية )
نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها
من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )
أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من الصوص بتاعها , و
نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من النار نحطها في الفرن فوق
5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و يتحمر , بس دي حاجه اختيارية
)
بنحطها في اطباق و نصب
عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان
معاها
طريقة عمل اللحمة الباردة بالصور
المقادير
عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة
)
خيط الجزار ( نطلبه من
عند الجزار برضه )
8 فصوص
ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)
3 معالق كبيرة سمنة
ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان
خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي
خضار تحبي تضيفيه )
الطريقة
نخرم
اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل
التوم بملح و فلفل الأول)
في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل
منكترش من الحبهان
نلف
اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية
و هتدي طعم لذيذ)
بعد لما
نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه
و نحط فيها عرق اللحمة
نبدأ
في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10
دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها
نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس
, يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس
نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و
البهارات
نبص عليها كل شوية
و نقلبها يمين و شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه
تبقا دافيه شوية مش من الحنفية )
نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها
من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )
أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من الصوص بتاعها , و
نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من النار نحطها في الفرن فوق
5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و يتحمر , بس دي حاجه اختيارية
)
بنحطها في اطباق و نصب
عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان
معاها
rawan- عضو مأنتخ
- الابراج :
عدد المساهمات : 27
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 30
رد: طريقه عمل اللحمه الباردة
جميله يا رورواااا
واكيد كتير مننا بيحبها
وكان عايز يعرف ازاى طريقه عملها
مشكووووره ع مجهودك
ومستنين الاكتر من الموااااهب
واكيد كتير مننا بيحبها
وكان عايز يعرف ازاى طريقه عملها
مشكووووره ع مجهودك
ومستنين الاكتر من الموااااهب
rerey- عضو نشيط هسة
- الابراج :
عدد المساهمات : 126
تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 34
مواضيع مماثلة
» كل عضوة تدخل هنا وتقول ازاى بتسلق الفراخ او اى نوع من الطيوراواللحوم
» طريقه عمل الكريب
» طريقه عمل البيتزا
» طريقه عمل الشاورمه
» طريقه عمل العزيزيه
» طريقه عمل الكريب
» طريقه عمل البيتزا
» طريقه عمل الشاورمه
» طريقه عمل العزيزيه
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى