كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى
كافيه برقوقة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تورت حلوةةة كتيرر تعلو شوفو

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ تورت حلوةةة كتيرر تعلو شوفو

مُساهمة من طرف rawan الإثنين فبراير 14, 2011 1:31 pm

كيكه موس
الليمون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالفانليا
كاس كريم
باتسيير
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب بماء ساخن
ملعقه من نكهة
الليمون
كيس جلي بالليمون مذوب
للوجه كريمه شانتيه وشرائح من اللوز
والليمون

الطريقه:
توضع الشريحه في قالب متحرك
نخلط الكريم شانتيه
والكريم باتسيير ونكهة الليمون والجلاتين مع بعض جيدا
تصب على الكيكه وتدخل
الثلاجه يوم كامل
تصب جلي الليمون على الوجه بالتدريج
يجمل
ويقدم
















هنا طريقة
عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


6
بيضات

50 جرام سكر خشن

75 جرام سكر بودرة

150 جرام شوكولاتة
خام

150 جرام زبده

150 جرام دقيق

)25 جرام كورن
فلاور

فانيليا


للحشو

½ ليتر كريمة لبانى

100 جرام
سكر بودرة

لتجميل وتزين الوجه

200 جرام شوكولاته خام

100 جرام
زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مهم جدا
عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات

نخفق الصفار من 75 جرام بس من
السكر البودرة

الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته
الخام وسيبيها
لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم
استخدام
المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك

ناخد ال150 جرام ذبدة
وغالبا بيتكون باكو كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه
تماما

وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر
والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه

وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة
50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى

ونضيفه على الخليط
بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك

وفى
النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط
السابق وبالتقليب البطىء ..

كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او
الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة
للفرن...
احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى
رائع)
وزينيهابالشوكولابالزبده

بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها
جاتوه

rawan
rawan
عضو مأنتخ
عضو مأنتخ

الابراج : الدلو

عدد المساهمات : 27

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 30


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: تورت حلوةةة كتيرر تعلو شوفو

مُساهمة من طرف كاجول خان الإثنين فبراير 14, 2011 2:35 pm

طيب ممكن حتة ولاهتبخلوا عليا زى ما حركات بخلت عليا بهدية الفلانتين
بس ياريت من تورتة الشيكولاتة
كاجول خان
كاجول خان
الملكة
الملكة

الابراج : السمك

عدد المساهمات : 664

تاريخ التسجيل : 16/12/2010
العمر : 35


https://barkoka.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: تورت حلوةةة كتيرر تعلو شوفو

مُساهمة من طرف reem الإثنين فبراير 14, 2011 4:59 pm

ههههههههههههههههههه
وانتى كمان بخلتى عليا
يا حركاااات
مكنش العشم
ع فكره التورته جميله
تسلمى يا روروو
وعايزين المزيد
من المشاركات معانا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
reem
reem
المشرف العام
المشرف العام

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 410

تاريخ التسجيل : 20/12/2010
العمر : 35


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: تورت حلوةةة كتيرر تعلو شوفو

مُساهمة من طرف كاجول خان الإثنين فبراير 14, 2011 5:20 pm

بخلت عليكى بايه باه
ادخلى قسم الصور وشوفى موضوعك بتاع صور الهدايا ادخلى وشوفى ردى هتلاقينى بعتالك هديتك
على الاقل افتكرتك
كاجول خان
كاجول خان
الملكة
الملكة

الابراج : السمك

عدد المساهمات : 664

تاريخ التسجيل : 16/12/2010
العمر : 35


https://barkoka.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى