كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

كافيه برقوقة
مرحبا بك ايها الكتكوت الزائر
يلا انضم لينا وشهيص معانا
بعض اقسام المنتدى مختفية ومش هتظهر غير للاعضاء فقط
سيتم تنشيط حساب الاعضاء عن طريق ادارة المنتدى
كافيه برقوقة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقه عمل اللحمه الباردة

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ طريقه عمل اللحمه الباردة

مُساهمة من طرف rawan الثلاثاء فبراير 22, 2011 8:02 am

طريقة عمل اللحمة الباردة-
طريقة عمل اللحمة الباردة بالصور
المقادير


عرق لحم ( نطلبه من عند الجزار حسب الوزن اللي عاوزينة
)


خيط الجزار ( نطلبه من
عند الجزار برضه )


8 فصوص
ثوم ( ممكن نزودهم حسب الطلب)


3 معالق كبيرة سمنة

ملح / فلفل اسود / بهارات / حبهان

خضار مختلف ( جزرة مقطعة / بطاطس مقعة / بازلاء / اي
خضار تحبي تضيفيه )


الطريقة

نخرم
اللحمة في اماكن مختلفة بطرف السكينة و نحط في الأماكن دي فصوص الثوم (ممكن نتبل
التوم بملح و فلفل الأول)


في نفس الأماكن اللي حطينا فيها الثوم ممكن نحط الحبهان , بس يفضل
منكترش من الحبهان


نلف
اللحمة بخيط الجزار ( فيه ناس بتلفها بدوبار , بس خيط الجزار أحسن لأنه حاجه طبيعية
و هتدي طعم لذيذ)


بعد لما
نلف اللحمة كوس بحيث ان الثوم ميطلعش ولا يقع منها نبدأ نسخن السمنه في قلاية غويطه
و نحط فيها عرق اللحمة


نبدأ
في الأول نشوح اللحمة , نقلبها على كل جنب لحد لما كلها تتشوح , بعد كدا نغطيها 10
دقايق لحد لما تبدأ تنزل الميه بتاعتها


نحط قطع البطاطس و الجزر و الخضار , بس منحطش كتير , عشان يستوي كويس
, يعني مجرد قطع قليلة و بسيطة تضيف طعم بس


نضيف الملح و الفلفل بتاعنا و
البهارات


نبص عليها كل شوية
و نقلبها يمين و شمال , و كل ما تشرب الميه بتاعتها نضيف شوية ميه من عندنا ( الميه
تبقا دافيه شوية مش من الحنفية )


نختبر اللحمة كل شوية بالشوكة , اول ما نلاقي سواها بقا كويس نشيلها
من على النار ( بتاخد تقريبا 45 دقيقه على النار )


أول ما تستوي , نرفعها و نصفيها من الصوص بتاعها , و
نستنا انها تبرد و نقطعها شرائح (ممكن بعد لما نطلعها من النار نحطها في الفرن فوق
5 دقايق على الشواية العلوية عشان وشها ينشف و يتحمر , بس دي حاجه اختيارية
)


بنحطها في اطباق و نصب
عليها من الصوص و نحط حواليها البطاطس و الجزر و الخضار اللي كان
معاها
rawan
rawan
عضو مأنتخ
عضو مأنتخ

الابراج : الدلو

عدد المساهمات : 27

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 30


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: طريقه عمل اللحمه الباردة

مُساهمة من طرف rerey الخميس فبراير 24, 2011 12:19 pm

جميله يا رورواااا
واكيد كتير مننا بيحبها
وكان عايز يعرف ازاى طريقه عملها
مشكووووره ع مجهودك
ومستنين الاكتر من الموااااهب
طريقه عمل اللحمه الباردة 118693
rerey
rerey
عضو نشيط هسة
عضو نشيط هسة

الابراج : الثور

عدد المساهمات : 126

تاريخ التسجيل : 23/12/2010
العمر : 34


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

يؤسسؤ رد: طريقه عمل اللحمه الباردة

مُساهمة من طرف كاجول خان الخميس فبراير 24, 2011 6:05 pm

هو عرق اللحمة ممكن يتجاب لوحده والله اول مرة اعرف
كاجول خان
كاجول خان
الملكة
الملكة

الابراج : السمك

عدد المساهمات : 664

تاريخ التسجيل : 16/12/2010
العمر : 35


https://barkoka.forumegypt.net

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى